Vuosikokous 27.11.2021

Vuosikokous pidettiin Juhlanpaikassa. Paikalle oli saapunut lähes kolmisenkymmentä kokoustajaa. Pettymykseksemme kokousviineinä ei tällä kertaa ollutkaan beaujolais nouveau-viinejä. Huonon sadon vuoksi niitä löytyi vain Alkon tilausvalikoimasta. Kokousjuomana ja ruoan kanssa nautimme Alkon valikoimasta vuoden 2021 viinikategorioissa palkittuja viinejä. Kokous avattiin kilistämällä lasilliset Bernard-Massard Cuvèe Organic Brutia, joka oli valittu Viinilehden Vuoden kuohuviini 2021 -voittajaksi.

Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan valinnan jälkeen, puheenjohtaja luki läpi toimintakertomuksen ja rahastonhoitaja esitteli tilinpäätöksen sekä toiminnantarkastajan lausunnon. Todettiin, että haasteellisesta pandemiavuodesta huolimatta, klubin jäsenmäärän on hyvä ja useita tilaisuuksia on kuitenkin pystytty järjestämään kuluvana vuonna. Kauden 2022 puheenjohtajaksi valittiin Kalle Lahtinen. Johtokunnan jäseniksi valittiin myös kaksi uutta jäsentä, erovuoroisten tilalle. Puheenjohtaja esitteli jäsenkyselyn tuloksia. Päätettiin, että johtokunta selvittelee mahdollisuuksia viinitietouden lisäämiseksi ja neuvottelee kaupungin ravintoloiden klubiedut myös tulevalle kaudelle. Keskusteltiin myös klubin internet-sivujen uudistamisesta ja sosiaalisen median päivitysasioista. Päätettiin jakaa vuoden 2021 viinisitruuna Alkon jäykälle viinien hankintapolitiikalle.

Vuoden 2021 viinilistatoimikunta painotti valinnoissaan vegaanisuutta, laseittain saatavuutta, listan toimivuutta, internet-sivuja sekä ravintoloiden palvelua ja viinitietämystä. Jyväskylän paras viinilista 2021 on Ravintola Stefan´s Steakhousen lista. Kunniamaininnan sai Soul bar & kitchen ja vuoden tulokas -tittelin Bistro Kirkkopuisto.

Ihanat Punaisen Pirtin yrittäjät Kirsi ja Merja tarjoilivat meille kokouksen jälkeen seuraavan menun:

  • Yrttijuustolla täytettyä broilerinrintaa ja cafe`de Paris-kastiketta
  • Keitettyä ohraa
  • Yrteillä ja hunajalla ryyditettyjä kasviksia
  • Raikasta vihannessalaattia ja vadelmavinegretteä
  • Juureen leivottua maalaisleipää ja tummaa siemenleipää sekä levitettä

Ruoan kanssa tarjoiltiin seuraavia viinejä:

  • Viinilehden Vuoden roseeviini 2021 voittaja Zenato Rosé San Benedetto 2020
  • Viinilehden Vuoden valkoviini 2021 voittaja Mud House Riesling 2021
  • Vuoden viini 2021 voittaja sarjassa Pinot Noir ja Vuoden punaviini 2021 finalisti Gérard Bertrand Domaine de l’Aigle Pinot Noir 2019

Jälkkärikahvin ja suklaakonvehtien kanssa saimme maistaa vielä Dow’s Colheita Single Harvest Tawny Port 2007 -portviiniä, joka oli Vuoden viinit 2021 kilpailussa voittaja sarjassa väkevöidyt viinit.