Pikkujoulut – Kuohuvat sokkona 5.12.2023

Klubin pikkujoulut järjestettiin Kuurojen yhdistyksen -tiloissa, Jyväskylän keskustassa. Paikalla oli 39 henkeä. Illan emäntä oli kattanut pöydän koreaksi erilaisilla naposteltavilla. Pöydästä löytyi mm. juustoja, keksejä, patonkia, hedelmiä, oliiveja ja leikkeleitä.

Tilaisuuden kuohuvat maisteltiin sokkona ja osallistujille oli etukäteen kerrottu vain, että tilaisuudessa maistellaan 6 eri kuohuviiniä; 2 cavaa, 2 proseccoa ja 2 samppanjaa. Viinit valittiin Alkon valikoimasta, siten, että pyrittiin löytämään kustakin kategoriasta vähän edullisempi ja vähän arvokkaampi vaihtoehto. Viinejä jouduttiin kuitenkin vielä vähän vaihtamaan saatavuusongelmien takia.

Tilaisuuden alussa kaksi klubilaista esittivät musikaalisen yllätysohjelmanumeron, jonka jälkeen kerrottiin vähän kuohuvien (cava, prosecco, samppanja) valmistuksesta sekä niissä käytettävistä rypäleistä. Ennen, kun pääsimme maistelemaan viinejä, laulaa luikautimme vielä pari jouluista yhteislaulua.

Kun kuohuvat oli maisteltu sekä naposteltavien kanssa että ilman, järjestettiin äänestys parhaasta kuohuvasta. Lähes puolet äänistä keräsi viini numero 2. Vasta äänestyksen jälkeen paljastettiin maistellut viinit.

Illan viinit:
1. Cecilia Beretta Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut 2022
2. Piper-Heidsieck Vintage Champagne Brut 2014
3. Lecomte Pere & Fils Champagne Brut Tradition
4. Bubi Prosecco Treviso Extra Dry
5. Freixenet Blanc de Blancs Cava Extra Dry
6. Juvé y Camps Gran Reserva Cava Brut Nature 2018

Tilaisuus onnistui hyvin ja porukalla oli leppoisa juhlafiilis. Kiitokset Kuurojen yhdistykselle tilojen vuokraamisesta